V črpališču v Malnih nameščena nova sonda za spremljanje kakovosti pitne vode

Novice

26. 9. 2024

V okviru projekta MicroDrink, ki se ukvarja z raziskavo prisotnosti mikroplastike v pitni vodi, je bilo v črpališču v Malnih nameščena nova sonda za on-line analizo različnih fizikalno-kemijskih parametrov. Sonda bo v realnem času spremljala pH vrednost, vsebnost kloridov in nitratov v pitni vodi, kar bo omogočilo še bolj natančno spremljanje in nadzor nad njeno kakovostjo. 

 
“Z namestitvijo te sonde smo v okviru projekta MicroDrink naredili pomemben korak k izboljšanju sistema spremljanja kakovosti pitne vode,” je povedal Edi Šibenik, vodja projekta MicroDrink v podjetju Kovod Postojna. “S pomočjo on-line analize bomo lahko hitreje zaznali morebitne spremembe v kakovosti pitne vode in pravočasno ukrepali, kar je izjemno pomembno za zagotavljanje zdravja in varnost uporabnikov.”

 
V prihodnjih mesecih bo v črpališču nameščena še dodatna oprema, ki bo omogočala vzorčenje in analizo surove in pitne vode na prisotnost mikroplastike. Ta nova oprema bo zagotovila še bolj obsežen pregled kakovosti pitne vode in pomagala pri razvoju strategij za zmanjšanje mikroplastike v pitni vodi. 

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami